Bab Sebta na nieuwe maatregelen weer open

marokko
0
19 sep '17
De grensovergang Tarajal II bij Sebta was voor personen die goederen vervoeren bijna 2 weken gesloten na de dood van 2 vrouwen.

Bab Sebta opende gisteren de deuren weer voor de mannen en vrouwen die goederen de grens over dragen. Een bron binnen de stadsautoriteiten bevestigde dat alle noodzakelijke maatregelen zijn genomen om tragedies te vermijden zoals twee weken geleden, welke de levens van twee vrouwen kostte.

De autoriteiten van de twee landen besloten, na een bezoek aan Marokko door de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, een aantal extra maatregelen uit te voeren. Deze omvatten onder andere de toename van het aantal agenten en beveiligingsbeambten en de vaststelling van de prijs van de geautoriseerde goederen, die nu maximaal 300 dirham is voor elk persoon.

Het was gisteren rustig bij Bab Sebta en alles verliep soepeltjes, mede ook omdat het nog niet de drukte bereikte die het normaal heeft. Diverse mannen en vrouwen die goederen vervoeren gaven aan nieuwsmedium Lefr360 aan tevreden te zijn met de genomen maatregelen. Zij geven aan dat ook de maatregel dat er 2 dagen voor vrouwen zijn en 2 dagen voor mannen bijdragen aan het voorkomen van nieuwe dodelijke tragedies.

© Redactie 2017
marokko
bab sebta
heropend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?