New York: eerbetoon voor Koning Mohammed VI voor inzet voor tolerantie en culturele harmonie (video)

marokko
14
19 sep '17
De Global Hope Coalition beloonde Koning Mohammed VI middels een prijs die aan zijn broer werd overhandigd.

De Global Hope Coalition (GHC) heeft als doel om alle individuen die zich inzetten voor gemeenschappelijke waarden en verbondenheid in de spotlights te zetten. Zo werd gisteren stil gestaan bij het belangrijke werk wat Koning Mohammed VI in de voorbije periode heeft gedaan. In New York, tijdens één van de officiële bijeenkomsten van de GHC, werd dit eerbetoon geuit door een prijs die aan de broer van de monarch werd overhandigd, Moulay Rachid. Deze prijs kwam uit handen van Irina Bokova, algemeen directeur van VN-organisatie UNESCO. 

De preses was erg te spreken over het culturele erfgoed van Marokko wat mede door de inzet van Koning Mohammed VI tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Wat haar het meeste bij bleef gedurende haar bezoeken aan onder andere Fès was de heropening van de gerenoveerde madrasa's die in sommige gevallen al eeuwenoud zijn. 

Bij deze speciale bijeenkomst waren onder andere de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en de ambassadrice van Marokko in de VS aanwezig. 

Bekijk hieronder de beelden van deze speciale gelegenheid:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=04pCwUlxzBo

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
new york
eerbetoon
moulay rachid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?