Terminaal zieke Amir (10) in ziekenhuis

algemeen
0
23 sep 14:31
Er speelt een juridische strijd om het terminaal zieke jongetje tussen zijn ouders en de kinderbescherming.
De tienjarige Amir uit Emmen, het terminaal zieke jongetje over wie een juridische strijd speelt tussen zijn ouders en de kinderbescherming, is vrijdag opgenomen in het ziekenhuis. Advocaat van de familie Joancy Breeveld bevestigde na berichten in regionale media dat de jongen per ambulance naar het UMCG in Groningen is gebracht.

De opname maakt de zaak over de verzorging van het kind des te spoedeisender, benadrukt Breeveld. De rechter oordeelde donderdag nog dat Amir in een gehandicapteninstelling moet blijven. Hij is door de Raad voor de Kinderbescherming uit huis geplaatst en volgens de rechter is het in zijn belang om in de instelling te blijven. Het gezin woont in een asielzoekerscentrum in Emmen.

De ouders willen hun zoon in zijn laatste levensfase zelf verzorgen. Ze zijn in beroep gegaan tegen de uitspraak. De advocaat weet nog niet wanneer de zaak voor het hof zal dienen. Ze hoopt dat de kinderbescherming alsnog zelf beslist dat Amir naar zijn ouders mag. "Hij ligt nu op een vreemde plek in een kamer, terwijl hij thuis zijn broertjes en zusjes om zich heen heeft."
© ANP 2017
amir
azc
strijd
kinderbescherming
ziekenhuis
terminaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
brand
benaouf a
eu
ajax
rohingya
hirak
wk2018
reizen
beschuldiging
bcij
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
rabat
politie
turkije
al hoceima
aanslag
agadir