Haagse politiemol blijft zwijgen

algemeen
8
27 sep '17
Amine A. zwijgt in alle toonaarden.

De Haagse politiemol Amine A. wil niet reageren op de verdenking tegen hem dat hij maandenlang tegen betaling in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen. Dat gaf hij woensdag aan op de eerste dag van de rechtszaak tegen hem en vier andere verdachten. In eerdere verhoren heeft hij de strafbare feiten deels toegegeven, in de rechtbank wil hij daar niet verder op ingaan.

De voormalig hoofdagent van de politie Den Haag zou adressen van tientallen kwekerijen hebben doorgegeven aan zijn vriend Yassine H., die ook terechtstaat. H. zou de kwekerijen vorig jaar hebben leeggehaald voordat de politie binnenviel. H. verklaarde dat hij misschien wel eens informatie had gekregen over hennepkwekerijen, maar hij kon zich niet meer herinneren of hij daarom gevraagd had. Uit "nieuwsgierigheid" ging hij wel eens bij die adressen kijken, maar daar bleef het bij. Mogelijk was het "stoerdoenerij", misschien had hij "per ongeluk" sms'jes verstuurd met die informatie naar anderen, maar naar wie weet hij niet.

H. had via zijn advocaat bij aanvang van de zitting al laten weten dat hij niet lekker was en koorts had. Na ongeveer een uurtje verhoor, gaf hij aan dat het niet meer ging. De rechter liet hem vertrekken, maar verwacht hem uiterlijk donderdagochtend - met doktersverklaring - weer terug in de rechtbank.

Drie andere verdachten

Samen met de politiemol en zijn vriend staan ook drie andere verdachten terecht, onder wie twee neven van H..

Voor de rechtszaak zijn drie dagen uitgetrokken. Donderdag komt het Openbaar Ministerie met de strafeis tegen de verdachten, vrijdag reageren de advocaten van de mannen. Waarschijnlijk volgt de uitspraak op vrijdag 13 oktober.

© ANP 2017
politiemol
den haag
hennepkwekerijen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?