Opmerkelijk: 'Amrabat op eigen verzoek niet opgeroepen voor Marokkaans elftal'

marokko
10
28 sep '17
De enkelvoudig Marokkaans-international zou hebben bedankt om zijn definitieve interlandkeuze nog even te kunnen parkeren.

Als we het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs mogen geloven dan is Marokko nog lang niet definitief verzekerd van Sofyan Amrabat als Marokkaans-international. Het medium meldt namelijk op basis van betrouwbare bronnen dat de middenvelder zelf zou hebben bedankt voor een oproep voor de voor hem bindende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon. 

Of terwijl, Amrabat was door de Franse oefenmeester wel opgenomen in de definitieve selectie maar werd hier op eigen verzoek weer uitgehaald. Of dit te maken heeft met het wensen van meer bedenktijd of dat Amrabat serieus benaderd is door de KNVB en met ze in zee wil gaan, dat blijft nog even onbekend. Even omdat morgen Dick Advocaat van het Nederlandse A-elftal en Art Langeler van Jong Oranje hun definitieve selecties bekend gaan maken. 

Selectie betekent een definitieve keus voor Oranje
Mocht de 21-jarige Feyenoord-middenvelder ingaan op het geflirt van de KNVB en geselecteerd worden voor één van beide elftallen, dan maakt dit zijn keuze definitief. Immers, naar de FIFA-reglementen mag een speler slechts één keer van voetbalnationaliteit wisselen, momenteel is de talentvolle box-to-box middenvelder in het bezit van de Marokkaanse voetbalnationaliteit na diverse jeugdelftallen, Jong Oranje en het Marokkaanse A-elftal te hebben vertegenwoordigd. 

© Redactie 2017
marokko
sofyan amrabat
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oranje
knvb
herv;e renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?