Saoedische miljardair transformeert Andalusisch paleis in halal hotel

buitenland
7
10 okt 10:34
Palacio de Conte in Sevilla is verkocht en wordt omgezet in een halal hotel.
De Islamitische stichting Taqwa, onder leiding van de Saoedische Sheikh Abdelaziz Fawzan, heeft het Palacio de Conte in Sevilla overgenomen om het te transformeren in een halal hotel. De overname kostte 4,9 miljoen dollar.

In dit hotel zal enkel halal voedsel aangeboden worden en geen drank of varkensvlees geserveerd worden. Ze willen hiermee een specifieke dienst bieden aan de markt voor moslims, geeft lefr360 te kennen.

"Het is een hotel dat openstaat voor iedereen, moslims en niet-moslims, hoewel het halal zal zijn, wat ervoor zorgt dat er geen illegaal drinken of eten is", aldus de stichting.

"De vestiging, met 18 kamers en een conferentiezaal, zal culturele evenementen organiseren om de Islamitische en de Latijnse cultuur kennis met elkaar te laten maken" vertelde de secretaris van de stichting, Hussein Mansur, tegen de Spaanse pers.

De stichting heeft al 4,9 miljoen dollar betaald voor het paleis, betaald uit fondsen van Sheikh Fawzan, een zakenman die geïnteresseerd is in cultuur", zegt Mansur. "Fawzan is een professor in de Islamitische wetgeving in Saoedi-Arabië, een lid van de Saoedische Financiële Banken Raad en het Saoedi-Arabische Mensenrechtencomité", voegde hij toe.

De Spaanse pers kwam naar buiten met dit nieuws door te verklaren dat de politie de financiering van de aankoop door de Islamitische stichting Taqwa onderzoekt.
halal
hotel
paleis
sevilla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
benaouf a
ministerie
overheid
ontsnappingspoging
ontwikkeling
wk2018
investering
beschuldiging
el othmani
eu
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
hervé renard
daesh
spanje
politie
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
agadir