Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

algemeen
135
12 okt '17
De vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van Zeewolde (Flevoland).

Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Faber gaat.

Volgens Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland, kreeg de politie van verdachte Michael P. woensdagavond informatie over de locatie waar Faber zich bevond. Op basis daarvan werd begonnen met het zoeken met speurhonden.

Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden bleek juist.

Michael P. is de enige verdachte, aldus het OM. Hij zit vast in volledige beperking, dat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben.

P. verbleef in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Hij zit onder meer vast voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in 2010.

© ANP 2017
anne faber
lichaam
gevonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?