Verbetering RN9 Marrakech-Ouarzazate verloopt moeizaam

buitenland
1
12 okt 19:01
De minister van Verkeer gaf een update over de verbetering van de nationale weg RN9.
De minister van Verkeer en Waterstaat, Abdelkader Amara, gaf een toelichting over het verloop van het project in de gemeente Amerzegane (40 km van Ouarzazate). De uitvoering van dit project, met name gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verbreden en versterken van de weg, gebeurt in fasen.

Het deel in de provincie Ouarzazate heeft betrekking op de verbetering van 83 km weg, waarvan 55 km reeds in uitvoering is voor een bedrag van 410 miljoen dirham en 28 km nog moet worden gerealiseerd "zodra de nodige middelen beschikbaar zijn".

De overige delen met een lengte van 93 km, waarvan een deel is gerealiseerd en een deel nog staat gepland, vallen onder de provincies Al-Haouz en Marrakech, meldt het Marokkaanse persbureau MAP. Het bedrag gemobiliseerd voor de realisatie van deze 93 km bedraagt 1,10 miljard dirham.

De nationale weg RN9 is de enige nationale route van Marrakech naar de provincies Ouarzazate, Zagora en Tinghir. Het is een van de gevaarlijkste assen in het Koninkrijk.
marokko
marrakech
ouarzazate
rn9
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
agadir
raqqa
kalifaat
moeder
investering
ontwikkeling
overheid
sahara
vn
bcij
casablanca
mohammed vi
atlas leeuwen
tanger
marrakech
politie
hervé renard
spanje
daesh
rabat
turkije
al hoceima
aanslag
trump