VAE gaat stad van 115 miljoen euro bouwen dat leven op Mars nabootst

algemeen
3
14 okt '17
Als onderdeel van de Mars 2017 strategie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is nu Mars Wetenschap Stad aangekondigd.

De VAE is begonnen met een project van 115 miljoen euro dat het bouwen van een stad waar het leven op Mars wordt gesimuleerd tot doel heeft. In een land dat bekend staat om zijn baanbrekende projecten, is dit zeker een van de meest ambitieuze aankondigingen tot op heden.

Mars Wetenschap Stad is gelanceerd door Sjeik Mohammed Bin Rashid Al Hart, vice president en premier van de VAE, en heerser van Dubai, en Sjeik Mohammed Bin Zayed Al Nahayan, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperste commandant van de VAE-strijdkrachten. De stad zal een oppervlakte van 1,9 miljoen vierkante meter gaan bestrijken.

De ambitieuze schaal van het project maakt het de grootste ruimte simulatie stad ooit gebouwd. De stad is bedoeld om een realistisch model te simuleren van leven op het oppervlak van Mars.

Het project valt binnen het streven van de VAE om de leiding te nemen in de wereldwijde wetenschappelijke race om mensen naar Mars te gaan transporteren. Deze Mars 2017 strategie werd eerder dit jaar gelanceerd door zijne hoogheid Sjeik Mohammed en heeft uiteindelijk tot doel een nederzetting op Mars te bouwen binnen de komende honderd jaar. Er zullen laboratoria voor voedsel, energie en water worden gebouwd. Ook zullen er agrarische testen worden gedaan en studies over de veiligheid van het voedsel.

In de stad zal een museum worden gebouwd met 3D print technologie en zand uit de Emiraten woestijn. Hier zullen de grootste prestaties van de mensheid in de ruimte worden tentoongesteld die tot op heden zijn bereikt. Daarnaast zal er leerzame informatie over ruimte studies beschikbaar zijn waardoor jonge burgers geïnspireerd kunnen worden.

“De VAE wil internationale inspanningen verrichten waarmee het technologieën wil ontwikkelen die de mensheid ten goede komen. Hiermee willen we een fundering maken voor een betere toekomst voor de toekomstige generaties” zei Sjeik Mohammed. “We willen ook de passie voor leiderschap van de VAE in de wetenschap consolideren en hiermee bijdragen aan het verbeteren van het leven op aarde en aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor onze wereldwijde uitdagingen”

“We geloven in het potentieel van de ruimte wetenschap, en in het samenwerken met wereldwijde partners en leiders om de vruchten te plukken van de uitkomsten van dit onderzoek. Een beweging die probeert de behoeften van de mens te bevredigen en de kwaliteit van het leven op aarde te verbeteren.”

“Het nieuwe project is weer een stap in de bijdragen van de VAE aan de wereldwijde wetenschap. Ons doel is om een voorbeeld te zijn en anderen te motiveren om deel te nemen en bij te dragen aan de mars van de mensheid in de ruimte.”

De toekomstige plannen voor de stad omvatten verschillende projecten die als doel hebben het leven op Mars te simuleren. Zo zal er een project gestart worden waarin een team een jaar lang zal leven in de stad van de rode planeet.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

© Redactie 2017
verenigde arabische emiraten
mars
wetenschap
stad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?