23-jarige Marokkaan doodgeschoten in Texas

buitenland
0
16 okt '17
Zijn familie is nog vol ongeloof.

De 23-jarige vermoorde Marokkaan, Saber Z., verhuisde twee jaar geleden naar de VS nadat hij in het immigratie loterij programma was geselecteerd, vertelde zijn broer tegen het nieuwsmedium Hespress.

De broer van Saber Z., die oorspronkelijk uit Marrakech komt, gaf te kennen dat Saber een jonge man was vol levensenergie. "We hebben nog met elkaar gesproken voordat hij om 17.00 uur naar zijn werk ging", zei zijn broer. "Hij zei dat hij zou gaan voetballen als hij klaar was met werken".

Hij voegde eraan toe: "mijn broer was heel goed in het spelen van piano en hij hield van muziek. We hebben er nog over gepraat om video's op Youtube op te nemen, voordat we wakker werden met het nieuws van zijn dood. Tot nu toe vinden we het moeilijk om het te geloven".

De broer van de overledene zei dat Saber bij een vriend was voordat er op beide jongens werd geschoten.

De Amerikaanse nieuwswebsite ABC13 meldde op vrijdag dat er op twee mannen werd geschoten bij een stoplicht in Fondren en Westpark, zuidwest Houston. Lokale politie zei dat het schieten rond 01:00 uur 's nachts plaatsvond toen "een man in een witte auto naar het stoplicht reed en iemand het vuur op hen opende".

De nieuwswebsite meldde dat er één man dood werd aangetroffen, terwijl een ander naar het ziekenhuis werd vervoerd. De politie zei dat ze niet konden bepalen of er een schotenwisseling heeft plaatsgevonden of dat er maar één schutter was.

Terwijl de nieuwsbron de identiteit van de overledene niet noemde, lijken de details overeen te komen met wat de broer van Saber Z. heeft verteld, meldt Moroccoworldnews.

De broer van het slachtoffer meldde dat de familie is gecontacteerd door ambtenaren van het Marokkaanse ministerie belast met Marokkanen die in het buitenland wonen. Deze hebben aangegeven dat zij de verantwoordelijkheid op zich zullen nemen om het lichaam van de overledene te repatriëren naar zijn geboortestad zodat hij daar begraven kan worden.

© Redactie 2017
marokkaan
doodgeschoten
texas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?