ONSSA waarschuwt voor olie in het noorden van Marokko

marokko
7
19 okt '17
Het gaat om olie met de volgende namen: 'RiFi Oil', 'Aceite del Rif' en 'La Elqueria de Zafra'.

De Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA waarschuwt consumenten in de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceima voor een "niet-conforme olie" die verkocht wordt bij verschillende winkels en souks.

De olie in kwestie is verpakt in plastic verpakkingen van 4,75 liter en 1 liter en wordt gepresenteerd onder verscheidene merken met labels met de volgende namen: 'RiFi Oil', 'Aceite del Rif' en 'La Elqueria de Zafra', zei de regionale directeur van ONSSA in een persverklaring.

Op de etiketten van de flessen staan afbeeldingen waarmee de soort olie wordt aangeduid, zoals een zonnebloem, een maiskolf of een olijftak. "Op het etiket staan olijftakken, waarmee men de consument misleidt over de exacte aard van dit product door te suggereren dat het een olijfolie is", zei ONSSA.

ONSSA wijst erop dat uit de vergelijking van aanduidingen op de etikettering van het betrokken product met de resultaten van officiële analyses blijkt dat de ingrediënten die op het etiket zijn vermeld, verre van de exacte samenstelling van het product zijn. Het is een mengsel van olijfolie en andere oliën.

Dergelijke praktijken zijn strikt verboden volgens de voorschriften op nationaal niveau.

© Redactie 2017
marokko
onssa
waarschuwing
olie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?