In beeld: hoe Marokko de opleiding voor imams in het buitenland ontwikkelt

buitenland
0
21 okt 22:02
Gisteren was koning Mohammed VI aanwezig bij de opening van een spiksplinternieuwe nieuwe vestiging van het instituut.
Voor het instituut is er alles aan gelegen om de imamopleiding te optimaliseren, dit om extremisme tegen te kunnen gaan. Gisteren werd dit voornemen geïntensiveerd door de opening van een nieuwe locatie van het instituut. Bij deze bijzondere gebeurtenis was niemand minder dan koning Mohammed VI zelf aanwezig. Het gaat om een pand van 10.000 vierkante meter wat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. De totaalinvestering bedroeg 165 miljoen dirham, zo verklaart de minister van Religie tegenover het Marokkaanse persbureau MAP. 

Sinds de opening zijn er maar liefst 712 studenten gediplomeerd en verworden tot imam (zowel actief in Frankrijk als in diverse Afrikaanse landen). Daarnaast kon men om en nabij de 300 imams, actief in het buitenland, voorzien van korte cursussen. Momenteel staan er maar liefst 778 buitenlandse studenten ingeschreven, dit met een opleidingsduur van gemiddeld 2 tot 3 jaar. 

Aanslagen Marokko in 2003 en 2011
Na de aanslag in Casablanca (red. 2003, 33 doden) en die van Marrakech (red. 2011, 17 doden) is het bewustzijn bij het instituut sterker geworden om extremisme tegen te gaan. 
marokko
ministerie van religie
opleiding
imam
islam
koran
extremisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk 2018
frankrijk
essaouira
el othmani
china
loting
west bromwich albion
frmf
samenwerking
vrouwen
casablanca
mohammed vi
atlasleeuwen
marrakech
tanger
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
turkije
aanslag
al hoceima
agadir