Italië: Marokkaanse vader die woning in brand stak had een vriend gewaarschuwd

algemeen
2
24 okt '17
Bij de tragedie kwamen de Marokkaanse vader en zijn vier kinderen om het leven.

De Marokkaanse vader, die in de nacht van donderdag op vrijdag opzettelijk zijn woning in brand had gestoken, had een paar uur voor de tragedie een bericht via whatsapp gestuurd naar een vriend, meldt de Italiaanse krant II Giornale. Bij de brand kwamen de vader en zijn vier kinderen (3 dochters en 1 zoon) om het leven, zij werden samen aangetroffen op een groot bed onder dekens en kussens.

Hij schreef in het whatsapp-bericht dat hij het allemaal niet meer aan kon en alles in de brand zou steken. Het bericht werd niet op tijd ontvangen doordat die persoon de telefoon 's nachts had uitgeschakeld.

Het was een buurtbewoner die de brandweer alarmeerde nadat hij rook uit de woning zag komen. Het gezin woonde pas zes maanden in die woning.

De kinderen zouden volgens de bron niet meer naar school gaan en de moeder van het gezin was reeds opgenomen in een psychiatrische instelling. De vader had bij de sociale diensten al aan de alarmbel getrokken en stuurde vorige maand nog een brief naar de lokale media waarin hij om hulp vroeg.

Photocredit: Fabrizio Cusa

© Redactie 2017
italië
marokkaans
gezin
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?