Marokko-EU: progressie in de aanpassingen van de vrijhandelsovereenkomst

economie
1
25 okt 19:16
De vrijhandelsovereenkomst m.b.t. landbouwproducten werd in december 2016 nietig verklaard.
De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita had maandag in Brussel een ontmoeting met EU-buitenlandchef Federica Mogherini. Deze ontmoeting had met name betrekking op aanpassingen aan de landbouwovereenkomst tussen Marokko en de EU.

Beide partijen gaven aan "progressie" te zien in de aanpassingen van de overeenkomst en uitte hun vastberadenheid om het zo spoedig mogelijk te af te ronden, citeerde de Spaanse een verklaring van de EU.

Het Europese Hof van Justitie besloot in december 2016 de landbouwovereenkomst uit 2012 nietig te verklaren. Het Europese Hof van Justitie verklaarde de overeenkomst nietig omdat niet duidelijk is of de opbrengsten van grondstoffen uit de Marokkaanse Sahara ten goede komen aan de lokale bevolking.  De Polisario had daarover in 2012 een zaak aangespannen. 

Economische relaties tussen de Europese Unie en Marokko zijn historisch sterk. De EU beschouwt Marokko steeds meer als een brug naar Afrika en als een belangrijke economisch markt. De relatie is wederzijds en Europa is ook een belangrijke afzetmarkt voor Marokko.
marokko
eu
landbouwovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk 2018
essaouira
el othmani
china
frankrijk
frmf
botola pro
caf
vrouwen
west bromwich albion
casablanca
mohammed vi
atlasleeuwen
marrakech
tanger
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
turkije
aanslag
al hoceima
agadir