El Othmani wijst interim-ministers aan

marokko
1
31 okt '17
Het hoofd van de regering heeft drie interim-ministers aangewezen voor de vorige week door de Koning ontslagen ministers.

Na het ontslag van de drie ministers vorige week door Koning Mohammed VI heeft het hoofd van de regering Saad Eddine El Othmani nu 3 interim-ministers aangewezen. Deze zullen nu tijdelijk de functie op zich nemen terwijl er ondertussen gezocht wordt naar 3 nieuwe ministers.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie zal tijdelijk Mohamed Nabil Benabdellah (minister van Volkshuisvesting en Stedelijk Beleid) vervangen. Minister Mohamed Laaraj van Cultuur en Communicatie zal tijdelijk Mohamed Hassad (minister van Onderwijs) vervangen. Minister Abdelkader Amara van Transport en Logistiek zal tijdelijk Houcine El Ouardi (minister van Volksgezondheid) vervangen.

De eveneens ontslagen Larbi Benckheikh (staatssecretaris belast met de beroepsopleidingen) is niet vervangen.

Saad Eddine El Othmani heeft tevens laten weten hij contact heeft opgenomen met de voorzitters van de Partij voor Voortgang en Socialisme (PPS) en de Volksbeweging (MP) om gezamenlijk nieuwe ministers te zoeken.

Bovenstaande informatie werd gisterenavond gepubliceerd in de Staatscourant.

© Redactie 2017
marokko
el othmani
interim-ministers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?