Wilders en Dewinter negeren verbod 'islamsafari' in Molenbeek

algemeen
68
2 nov '17
'En hiermee is Molenbeek officieel islamitisch grondgebied verklaard', twitterde de PVV-leider

Ondanks het verbod dat de gemeente Molenbeek heeft afgekondigd, gaan PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter er vrijdag gewoon naartoe.

"We zijn zeker van plan door te gaan. Het zal ons benieuwen hoe de burgemeester het grondgebied wil afsluiten en hoe dit in zijn werk zal gaan", laat Dewinters woordvoerder weten.

Hij noemt het "te gek voor woorden dat twee volksvertegenwoordigers de toegang wordt ontzegd. We zijn niet vrij meer in ons eigen land."

Wilders vindt het verbod "laf". "En hiermee is Molenbeek officieel islamitisch grondgebied verklaard", twitterde de PVV-leider. 

Hij gaat vrijdag "sowieso naar Brussel". Hij noemde het een "verschrikkelijk slecht besluit", maar hij is niet van plan "enige wet of verordening te overtreden". De PVV-voorman gaat met Dewinter overleggen wat "we nog wel kunnen en mogen gaan doen".

Wilders zegt ook ook niet te weten wat de reden is dat ze Molenbeek niet mogen bezoeken. "Maar ik wil een statement maken wat dit allemaal betekent, daarom ga ik morgen toch naar België". Volgens de burgemeester zou de veiligheid niet kunnen worden gegarandeerd.

Bezoek

Burgemeester Françoise Schepmans verbiedt het bezoek in een politieverordening. "De activiteit en bijeenkomst van Filip Dewinter en Geert Wilders is verboden op het grondgebied van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Elke bijeenkomst van personen in het kader van dit evenement, deelnemers, organisatoren of tegenstanders, is verboden", staat daarin.

Dewinter wil Wilders de "jihadhoofdstad van Europa’’ te voet en per auto laten zien. Volgens hem is er geen bijeenkomst gepland.

Provocerend

De woordvoerder van Schepmans noemde het bezoek eerder al provocerend en zei dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Wilders en Dewinter geven volgens het Vlaams Belang vrijdag om 12.30 uur een persconferentie in het federaal parlement in Brussel. "Daarna gaan we om 14.00 uur naar Molenbeek", aldus de partijwoordvoerder. Een stap naar de rechter is volgens hem niet aan de orde. "Dat zou het bezoek op de lange baan schuiven." Hij benadrukt dat de partij niet uit is op een gewelddadige confrontatie.

© ANP 2017
wilders
dewinter
islamsafari
molenbeek
pvv
vlaams belang
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?