Upcoming: Lekjaa kondigt oefeninterland Marokko vs. Argentinië aan (video)

marokko
4
3 nov '17
Messi en co. binnenkort tegen Marokko in het Grand Stade d'Agadir? We gaan het zien!

Meerdere Marokkaanse bronnen, waaronder Ahdath Al Maghribia, meldden vandaag en gisteren dat de Marokkaanse voetbalbond een principeakkoord heeft bereikt met de Argentijnen voor een in Marokko te spelen oefeninterland in maart. De onderhandelingen zouden momenteel in het stadium verkeren dat men zich nog alleen hoeft te buigen over waar het prachtige affiche afgewerkt gaat worden. De speelhaven die het meest genoemd wordt is het Grand Stade d'Agadir. 

Tijdens de uitzending van Oussoud op de Marokkaanse zender Arryadia liet bondsvoorzitter Fouazi Lekjaa zijn licht al schijnen op dit affiche. Behalve de sportieve kant van deze wedstrijd zou het ook een uitstekend moment zijn om nog maar eens te onderstrepen dat Marokko prima in staat is een groot evenement te organiseren, doelend op het WK van 2026 waar het land nog voor in de race is. Een dergelijk affiche, met wereldwijde media-aandacht, kan het imago van Marokko alleen maar versterken. 

Aanwezigheid FIFA-voorzitter Gianni Infantino

Deze wedstrijd kent overigens ook bezoek uit hogere rangen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino en de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF, Ahmad Ahmad, zouden erbij zijn, aldus verschillende Marokkaanse bronnen. In de periode 19 tot 27 maart zal dit beladen oefenduel afgewerkt gaan worden. 

Bekijk hieronder het fragment van Oussoud:

YouTube link

Photocredit: Goal.com


© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oefeninterland
argentinie
wk 2018
agadir
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?