Vitesse-directeur Mohammed Allach vertrekt naar het Israëlische Maccabi Haifa

marokko
51
6 nov '17
Allach ziet deze aanbieding als een kans die hij niet aan zich voorbij kan laten gaan.

De wegen van Mohammed Allach en Vitesse scheiden na deze week. De technisch manager van de Arnhemmers loopt uit zijn contract waardoor een mogelijk vertrek al als zeer aannemelijk werd beschouwd de afgelopen maanden in de Nederlandse media. Op technisch vlak had de 44-jarige Marokkaanse Hagenees en ex-profvoetballer Vitesse sinds 2013 onder zijn hoede. Hiervoor bekleedde hij de rol van technisch directeur/manager bij onder andere VVV Venlo, FC Twente en de KNVB.  

Het definitieve nieuws werd vanochtend op de website van Vitesse middels een persbericht gecommuniceerd. Allach zei het volgende over deze volgende stap in z'n carrière: ''In de afgelopen jaren heb ik met grote inzet en betrokkenheid bij de club gewerkt. Ik ben blij met de kansen die ik heb gehad, de samenwerking met fantastische collega’s en natuurlijk de mooie resultaten die we hebben bereikt. Een belangrijk deel van het werk van een technisch directeur richt zich echter op de lange termijn en dat verklaart waarom ik de overstap op dit moment maak. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen staan alweer hoog op de agenda.''

Allach motiveert zijn keuze voor Maccabi Haifa
De ex-prof ziet dit vertrek als een niet te missen kans: “Dat de aanbieding van één van de succesvolste clubs uit de Israëlische competitie een kans is die hij niet aan zich voorbij wilde laten gaan, na zich ruim vier mooie jaren voor de Arnhemse club te hebben ingezet.”

Gevoelige overstap
Het verleden heeft ons geleerd dat met name de harde kern van Israëlische clubs niet erg happig is naar beleidsmakers of selectieversterkingen met een islamitische achtergrond. De tijd zal ons dan ook leren hoe deze overstap binnenkomt bij de achterban van Maccabi Haifa. 

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mohammed allach
vitesse
maccabi haifa
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?