Overzicht: de prestaties van kampioenenkweker Renard bij Marokko

marokko
1
13 nov '17
Renard stapte in februari 2016 in bij de Marokkaanse bond, sindsdien is hij net als enkele andere internationals verworden tot publiekslieveling.

Hervé Renard staat in Afrika te boek als prijzenwinnaar, de inmiddels 49-jarige Fransman heeft zich in Afrika laten gelden als een specialist die daarnaast heel erg betrokken is bij de landen waar hij werkzaam is. Na in 2007 als assistent-trainer te zijn begonnen bij de Ghanese voetbalbond vervulde hij later ook dienstverbanden (in meerdere periodes overigens) in respectievelijk Zambia, Angola, Ivoorkust en nu dus Marokko. Het verhaal kennen we inmiddels al, met zowel Zambia als Ivoorkust hengelde Renard de Afrika Cup binnen, een prestatie die overigens door geen enkele andere coach is geëvenaard.  De prestatie die hij afgelopen zaterdag neerzette met de Leeuwen v/d Atlas stond nog niet afgevinkt op zijn lijstje met doelstellingen, het is de eerste keer dat de voormalig coach van LOSC Lille actief zal zijn op een WK. 

De prestaties van Renard tot nu toe:
1. Sinds 2004 voor het eerste de groepsfase van de Afrika Cup doorkomen; gestrand in de 1/4 finale tegen Egypte
2. WK-kwalificatie, laatste optreden van Marokko dateert van 1998
3. Van de 27 duels; 16 overwinningen, 6 gelijke spelen en 5 nederlagen
4. Last but not least; het creëren van een op elkaar ingespeeld en gedisciplineerd team met veel jonge spelers binnen de gelederen

Photocredit: AFP

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
wk 2018
frmf
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?