'Mitch Henriquez overleden door acute stress'

algemeen
170
14 nov 15:03
Aldus de algemene conclusie van vier deskundigen die de dood van de Arubaan hebben onderzocht.
Mitch Henriquez is overleden door acute stress, waarschijnlijk als gevolg van de worsteling die hij leverde met agenten die hem wilden arresteren. Dat is de algemene conclusie van vier deskundigen - pathologen en forensisch artsen - die de dood van de Arubaan hebben onderzocht.

Aanvankelijk werd geconcludeerd dat Henriquez overleed als gevolg van de omstreden nekklem die een van de agenten op hem had toegepast. Dat het zuurstofgebrek - veroorzaakt door die nekklem - heeft bijgedragen aan het overlijden, wordt niet uitgesloten. De deskundigen zijn het niet op alle punten met elkaar eens, maar ze melden allen dat het overlijden komt door een acuut stress-syndroom.

Mitch Henriquez overleed de dag nadat hij was aangehouden op een muziekfestival in Den Haag, juni 2015.

Wapen

Hij riep tegen agenten dat hij een wapen bij zich had en greep daarbij naar zijn kruis. Toen agenten hem wilden oppakken, verzette hij zich hevig. Er waren vele klappen met de wapenstok, pepperspray en de omstreden nek- en hoofdklem voor nodig om hem onder bedwang te krijgen.

Twee van de vijf betrokken agenten staan terecht voor de gewelddadige arrestatie. De rechtszaak begon maandag en duurt twee weken. Op dinsdag bespreken de deskundigen de doodsoorzaak. Komende maandag staat de strafeis tegen de twee agenten gepland.

De inhoudelijke behandeling van deze strafzaak stond eerder dit jaar al gepland, maar omdat toen een nieuw rapport over de mogelijke doodsoorzaak werd ingebracht, werd de behandeling uitgesteld.
© ANP 2017
henriquez
nekklem
politie
stress
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eredivisie
essaouira
china
gedrang
hoofddoek
frmf
el othmani
champions league
ajax
jumia
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
marrakech
hervé renard
spanje
rabat
daesh
politie
turkije
wk 2018
aanslag
al hoceima