El Othmani biedt in Rabat een diner aan ter ere van het officiële bezoek van de Franse premier

marokko
0
15 nov '17
De Franse premier Edouard Philippe komt vanavond aan in Marokko.

Het hoofd van de regering, Saad-Eddine El Othmani, biedt vanavond in Rabat een diner aan ter ere van de Franse premier, Edouard Philippe, en de ministeriële delegatie die hem vergezelt tijdens zijn officiële bezoek aan Marokko. 

Het diner wordt aangeboden vlak nadat Edouard Philippe in Rabat aankomt, waar hij rond 19.30 uur (Marokkaanse tijd) wordt verwacht, en zal worden begroet door zijn Marokkaanse tegenhanger.

Het programma van het officiële bezoek begint op donderdag 16 november met een bijeenkomst in de ochtend in Skhirat met het 'Economisch Forum Marokko/Frankrijk', in aanwezigheid van 150 hoofden van Franse bedrijven.

Hierna zullen de twee leiders het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken bezoeken om de de 13e editie van het overleg tussen hooggeplaatste functionarissen uit Frankrijk en Marokko voor te zitten. De twee regeringsleiders zullen hierbij ook de ondertekening van een reeks bilaterale samenwerkingsovereenkomsten voorzitten.

Tijdens dit bezoek wordt Édouard Philippe vergezeld door een grote delegatie van hoog niveau, waaronder de ministers van Justitie, Cultuur, Nationaal Onderwijs, Binnenlandse Zaken, Verkeer en Europese Zaken en staatssecretarissen belast met Ecologie, Defensie, Economie en Financiën.

Donderdag bezoekt de Franse premier het Mohammed V-mausoleum in Rabat. Donderdagmiddag zal hij weer uit Marokko vertrekken.

© Redactie 2017
marokko
frankrijk
el othmani
edouard philippe
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?