Het Mohammed VI Instituut ontvangt veel nieuwe buitenlandse studenten

marokko
0
16 nov '17
Het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates ontvangt in 2018 niet minder dan 1240 buitenlandse studenten.

Het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates ontvangt in 2018 niet minder dan 1240 buitenlandse studenten, meldt de krant Akhbar Al Yaoum vandaag. Zij geven aan deze informatie van het ministerie van Islamitische Zaken en Habous te hebben ontvangen.

De krant stelt dat deze nieuwe studenten voornamelijk afkomstig zijn uit sub-Sahara landen. Marokko zal imams opleiden uit Mali, Guinee, Ivoorkust, Senegal, Tsjaad en Nigeria. Frankrijk zal ook 55 imams sturen, waaronder 12 morchidates. Wat betreft Marokkaanse studenten, toekomstige imams en morchidates, zullen er volgend jaar 250 deelnemen aan het instituut. Hun aantal wordt bovendien vastgesteld door regelgeving.

Een ministerieel besluit van 20 juni 2017, gepubliceerd in de Staatscourant, stelt dat 150 Marokkaanse imams en 100 morchidates worden toegelaten tot de cyclus van de basiseducatie in deze instelling. De ruimtelimiet ontmoedigde echter studenten met een bachelor in het hoger onderwijs niet, van wie velen zich tot deze instelling wendden. Na een eerste selectie n.a.v. het papieren dossier bevatte de lijst van kandidaten die waren toegelaten tot het toelatingsinterview maar liefst 927 kandidaten (imams) en 1000 kandidaten (morchidates).

Het Mohammed V Instituut is recentelijk op Koninklijke instructies uitgebreid met een extra onderwijsvleugel die klaslokalen en computers met een capaciteit van 640 zitplaatsen omvat, een groot amfitheater met een oppervlakte van 2.500 m2 en een capaciteit van 1.100 zitplaatsen, en een vleugel specifiek voor studenten die daar verblijven (residentie) met een capaciteit van 350 bedden. De capaciteit van het instituut is daarmee verhoogd tot 1640 plaatsen en verhoogd tot 1050 bedden voor studenten die daar verblijven.

Het instituut biedt twee soorten opleidingen aan: enerzijds een basisopleiding van een jaar voor Marokkaanse studenten, twee jaar voor Afrikaanse studenten en drie jaar voor Franse studenten en een kortetermijnopleiding (ten minste drie maanden) ten behoeve van de imams die belast zijn met het leiden van het gebed en de vrijdagpreek in hun land, meldt Lefr360.

Het instituut werd in maart 2015 door Koning Mohammed VI ingehuldigd.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
opleidingsinstituut
imams
morchidates
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?