De bijzondere witte leeuw gearriveerd in de dierentuin van Rabat

marokko
4
17 nov '17
De uitzonderlijke witte leeuw en twee luipaarden kunnen binnenkort bezichtigd worden in de dierentuin van Rabat.

Gisteren kondigde de dierentuin in Rabat de aankomst van de witte leeuw aan op haar Twitter-account.

De witte leeuw is een bedreigde diersoort waar er nog maar 30 van leven over heel de wereld. Witte leeuwen, of zogenaamde Krügerleeuwen, zijn geen albino’s maar hebben in tegenstelling tot de bruine leeuwen wit pigment. Witte pigmentatie ontstaat door een afwijkend gen. Er is dus geen sprake van een speciale ondersoort. Twee bruine ouders kunnen ook ineens een wit gekleurd jong krijgen, net als twee witgekleurde ouders enkel bruine jongen kunnen krijgen.

Door hun opvallende uiterlijk zijn de dieren in het nadeel bij de jacht. Ook zijn ze in het verleden erg aantrekkelijk gebleken voor jagers vanwege hun vacht. De laatste in het wild levende exemplaren zijn vermoedelijk in 1970 gevangen. 

De dierentuin van Rabat had afgelopen dinsdag ook al de aankomst aankondigd van twee luipaarden.

De dierentuin van Rabat werd in 2012 ingewijd door Prins Moulay El Hassan. De dierentuin beslaat 50 hectare en presenteert een verscheidenheid aan dieren in het wild uit Marokko, de Sahara en Afrika. De dierentuin van Rabat heeft ongeveer 150 verschillende soorten.

Er worden vijf ecosystemen gereproduceerd in de dierentuin: het Atlasgebergte, de woestijn, de savanne, het tropische bos en wetlands.

Photocredit: @RabatZoo

© Redactie 2017
marokko
rabat
dierentuin
witte leeuw
luipaard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?