Ministerie bereidt repatriëring voor van Marokkanen die vastzitten in Libië

buitenland
0
18 nov '17
Honderden Marokkanen zijn nog steeds gestrand in moeilijke omstandigheden in Libië.

Het Ministerie van MRE's (Marokkanen die in het buitenland wonen) en Migratiezaken reageert eindelijk op de situatie van Marokkanen die zich in Libië bevinden. Het ministerie bevestigde op 15 november op de officiële Facebookpagina dat men de zaak "nauwlettend volgt" en "serieus werkt" om "de repatriëringsoperatie te laten slagen" van de honderden Marokkanen die zijn gestrand op het grondgebied van Libië.

Het ministerie hoopt dat de operatie zal slagen, zoals het geval was afgelopen augustus, waardoor de terugkeer naar Marokko van ongeveer 200 Marokkaanse onderdanen mogelijk was. Zij werden toen getransporteerd in twee vliegtuigen die specifiek aan deze operatie waren gewijd.

Gedurende enkele maanden roepen enkele honderden Marokkanen op sociale netwerken om de hulp van de Marokkaanse autoriteiten zodat ze naar het Koninkrijk kunnen terugkeren. Zij zitten al enkele maanden in moeilijke omstandigheden opgesloten in kampen of verblijven in schuilplaatsen voor illegale immigranten in Libië.

© Redactie 2017
marokkanen
libië
repatriëring
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?