Zwerfhonden zullen niet meer worden afgeschoten in Marokko

marokko
8
20 nov '17
Goed nieuws voor dierenliefhebbers!

De autoriteiten hebben positief gereageerd op klachten van nationale en internationale maatschappelijke organisaties. Zwerfhonden worden niet meer doodgeschoten, maar gesteriliseerd om het aantal te beperken, meldt het nieuwsmedium Al Akhbar.

Naast het stoppen van het gebruik van kogels, meldt de krant dat de overheid ook heeft besloten om zwerfhonden niet meer te vergiftigen. Er zal een pilot-experiment in Rabat worden gelanceerd voordat het wordt uitgebreid naar de rest van de steden van het Koninkrijk.

Bovendien benadrukt Al Akhbar dat het ministerie van Binnenlandse Zaken een budget van 20 miljoen dirham gereserveerd heeft om lokale overheden te ondersteunen in hun strijd tegen zwerfhonden, ratten en ander ongedierte. Het doel daarvan is om ernstige ziekten, voornamelijk rabiës, te voorkomen.

De krant geeft ook te kennen dat het ministerie van Binnenlandse Zaken in 2017 een overeenkomst met de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) getekend heeft voor luchtbestrijding (spuiten d.m.v. vliegtuigen) tegen muggen. Dit vereist een budget van 10 miljoen dirham.

Photocredit: Elke Vogelsang

© Redactie 2017
marokko
zwerfhonden
sterilisatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?