Bezoek aan belangrijke Marokkaanse tomatenproducent in Almeria (video)

buitenland
2
Ahmed Mounir heeft zich opgewerkt van gewone werknemer naar top tomatenproducent.

De Spaanse stad Almeria is één van 's werelds grootste tomatenmarkten. Eén van de belangrijkste producenten van deze groente is een Marokkaan, Ahmed Mounir, die de deuren van zijn bedrijf opende voor een rondleiding.

Ahmed Mounir is in de vijftig en komt uit Casablanca. Hij woont sinds de jaren negentig in Almeria. Deze man is bekend bij velen en bezit een grote bedrijf die specifiek is ontworpen voor kas tomaten.

Elk jaar levert het bedrijf meer dan 300 ton tomaten aan de "Almeria Stock Exchange", een productie van "super kwaliteit". Ahmed Mounir heeft maar één droom: om een soortgelijk project in Marokko op te zetten.

Ahmed vertelt onder andere aan de camera van Lefr360: "Ik ben een Marokkaan en woon in de stad Almeria sinds 1998. Ik had eerst een normale baan, hierna heb ik een half stuk grond gekocht. Daarna maakte Allah het makkelijk voor mij en in 2007 heb ik dit perceel gekocht waarop wij werken, dat wat jullie zien. De tomaten die jullie zien zijn de beste soort van Almeria of zelfs van de wereld. Ik ben in het bezit van bijna 3 hectare grond wat per jaar 300 ton tomaten opbrengt."

YouTube link

Video & Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokkaanse
tomatenproduct
almeria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?