Jumia cancelt 'Black Friday' op het laatste moment (video)

marokko
0
21 nov '17
Jumia heeft zojuist de organisatie van de tweede editie van Black Friday geannuleerd.

Het evenement zou vanavond plaatsvinden in Casablanca, maar werd geannuleerd vanwege organisatorische problemen.

Het bedrijf wil niet het falen van de eerste editie, die in 2016 in Rabat werd georganiseerd, reproduceren. De Black Friday werd daar toen gehouden in de Mega Mall en trok een groot aantal bezoekers die verschillende producten tegen lage prijzen wilden aanschaffen. De massale instroom van klanten veroorzaakte diefstal, veel getrek en geduw en zelfs ernstige verwonding bij enkele klanten. De Jumia-teams waren overdonderd door de feiten en dit jaar besloten een stap terug te zetten voor de tweede editie in Casablanca.

In een andere context, gezien de tragische gebeurtenissen zondagochtend in Sidi Boulaalam, waar verschillende vrouwen het leven lieten tijdens een liefdadige verdeling van voedsel, wil Jumia niet dat een soortgelijke tragedie opnieuw gebeurt.

Het evenement is geannuleerd en zal niet naar een later tijdstip worden uitgesteld, meldt H24Info. Black Friday wordt echter wel online georganiseerd, op twee data, namelijk donderdagavond 23 november en vrijdagavond 24 november tot middernacht. Opgemerkt moet worden dat klanten die goede zaken willen doen snel moeten zijn omdat de aanbiedingen beperkt zijn.

De video hieronder is van de eerste editie in Rabat:

YouTube link

Photocredit: H24Info

© Redactie 2017
marokko
jumia
black friday
cancelt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?