Afvalbergen in heel Casablanca (video)

buitenland
14
22 nov '17
Casablanca heeft sinds de stopzetting van het vuilnisophaal bedrijf Sita nog meer last van vuil in het straatbeeld

De twee afvalbeheerbedrijven in Casablanca, Derichebourg Maroc en Mecomar zijn zichtbaar overweldigt en niet in staat om hun missie te vervullen. Als gevolg daarvan zijn zelfs de sjieke buurten van Casablanca onder het afval bedolven. 

In de video getuigen inwoners en bezoekers van deze wijken over de alarmerende situatie en beschuldigen zij de autoriteiten die belast zijn met het afvalbeheer en de dienstverleners, maar ook de eigenaren van restaurants en cafés in de buurt.

Het begon allemaal toen de gemeenteraad van Casablanca in oktober 2017 het contract met het bedrijf Sita Blanca verbrak. Sindsdien heeft het lokale ontwikkelingsbedrijf Casa Prestation zes maanden lang de werkzaamheden overgenomen in afwachting van een ander bedrijf die nog wordt aangesteld. Deze interim periode wordt beheerd door twee bedrijven: Derichebourg Maroc voor de chique buurten van de stad zoals Anfa en Gauthier en Mecomar voor andere buurten. 

Geen van beiden bedrijven doen hun werk goed, zelfs op de meest chique plaatsen van Casablanca zijn de beelden op zijn zachtst gezegd schokkend, hoe zit het dan met de rest van de metropool?

Over vier maanden zal een nieuwe aanbesteding worden gelanceerd om twee nieuwe bedrijven te selecteren in plaats van Sita. In de tussentijd is de staat van de stad ontoelaatbaar vies, meldt het medium Lefr360.

De geïnterviewden geven onder andere te kennen dat het straatbeeld in Casablanca beschamend is, je ziet op veel plaatsen vuilnis liggen. Er zijn geen vuilnisbakken waardoor het vuil bij een boom of lantaarnpaal op straat geplaatst wordt.  De mensen zelf zijn ook verantwoordelijk, mensen moeten hun vuilnis niet op een berg verzamelen zoals cafés en dergelijke doen. Mensen eten ook buiten en gooien het vuil op de grond. Als er strenger zou worden opgetreden, zou dit minder snel gebeuren.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
casablanca
vuilnis
afvalbergen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?