Caïro: Marokkaanse middelbare scholieren winnen eerste prijs

buitenland
0
24 nov '17
De scholieren wonnen de eerste prijs voor het maken en beheren van een onderneming.

Scholieren van de middelbare school Abidar Al Ghifari in Rabat hebben de eerste prijs gewonnen voor het maken en beheren van een onderneming, in een competitie die 20 en 21 november in Caïro werd gehouden op initiatief van de niet-gouvernementele organisatie (NGO) "Injaz al Maghrib".

De ondernemingsclub van Abidar Al Ghifari concurreerde met 15 andere educatieve clubs die 15 Arabische landen vertegenwoordigen, meldde een verklaring van de Regionale Academie voor Onderwijs en Training in Rabat-Salé-Kénitra. In de verklaring staat ook dat de scholieren hun project presenteerde in het Engels.

De presentatie wekte de bewondering van de andere deelnemers die onder de indruk waren van het vermogen van deze studenten om te communiceren in een vreemde taal die als fundamenteel wordt beschouwd in het onderwijssysteem van de deelnemende landen. De deelnemende landen, naast Marokko, waren Bahrein, Egypte, Algerije, Jordanië, Koeweit, Libanon, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Palestina.

Het programma waarbij middelbare scholieren een onderneming oprichten werd in 2007 gelanceerd door "Injaz al Maghrib", meldt het Marokkaanse persbureau MAP. Het heeft als doel jongeren te helpen hun persoonlijkheden en vaardigheden te ontwikkelen en hen de nodige kennis bij te brengen om te integreren in het bedrijfsleven.

© Redactie 2017
prijs
middelbare scholieren
marokkaans
onderneming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?