Forse kritiek Trump op immigratiebeleid EU

buitenland
28
18 jun '18
De Amerikaanse president Donald Trump heeft felle kritiek geuit op het immigratiebeleid in Europa.

 Hij liet weten dat het met de immigratie in de VS niet dezelfde kant op mag gaan als in Europa.

Trump twitterde dat de Duitse coalitie onder druk is komen te staan door het immigratiebeleid van Berlijn en dat de Duitsers zich tegen hun leiding keren. "De criminaliteit in Duitsland stijgt", twitterde Trump. Hij noemde het "een grote fout dat in heel Europa miljoenen mensen zijn toegelaten" die de cultuur van de landen zo nadrukkelijk hebben veranderd.

Trump ligt zelf onder vuur om het Amerikaanse immigratiebeleid, waarbij illegale immigranten van hun kinderen worden gescheiden. Zo wil de Verenigde Naties willen dat de regering van Donald Trump onmiddellijk stopt met dit scheiden. Zeid Ra'ad al-Hussein, de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties noemde het Amerikaanse immigrantenbeleid "gewetenloos"

Hij wees erop dat Amerikaanse medewerkers van de immigratiedienst in de afgelopen zes weken bij bijna tweeduizend gezinnen de kinderen van de ouders hebben gescheiden. Volwassen immigranten die illegaal de grens oversteken of dit probeerden te doen, worden in hechtenis geplaatst en riskeren vervolging. Hun kinderen komen onder toezicht te staan in enorme opvangcentra. Dat zijn onder meer verbouwde supermarkten en magazijnen.

© ANP 2018
trump
kritiek
eu
immigratiebeleid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?