Casablanca: Taxichauffeur Aziz vervoert zieke mensen kosteloos naar het ziekenhuis (video)

marokko
2
16 okt '18
En niet alleen op maandag, maar vijf dagen in de week!

Aziz, een taxichauffeur in Casablanca, heeft besloten om zieke en behoeftige mensen gratis te vervoeren en hun reis te vergemakkelijken. En dit niet alleen op maandag, zoals anders taxichauffers in Rabat en Casablanca, maar van maandag tot vrijdag.
Om zijn solidariteit met de behoeftige patiënten te uiten en hun dagelijks lijden in termen van vervoer te verlichten, besloot de man gratis taxi-ritten te bieden. Aziz implementeert deze humanitaire actie met de hulp van zijn vrouw.
Een lovenswaardig initiatief in deze tijden waarin het imago van taxichauffeurs is aangetast, vooral na de vele affaires met Uber Maroc, en als gevolg van de vele klachten van klanten in Casablanca geërgerd door het onbeschofte gedrag van bepaalde chauffeurs.  Aziz vertelt: "Deze daad die ik verricht is niet zonder reden, vier jaar lang moest ik ook naar het ziekenhuis omdat ik een ernstige ziekte had die met de genezing van Allah (subhanahu wa ta'ala) weg is. Het was een zware tijd, mijn vrouw heeft mij in die periode erg goed geholpen. Wij weten hoe het is om in zo'n moeilijke situatie te verkeren, en willen de mensen die met ziektes te kampen hebben daarom graag helpen."
"Wij voelden mee met de mensen die dagelijks naar het ziekehuis moesten gaan. Nadat ik ben genezen van mijn ziekte ben ik taxichauffeur geworden. Mijn doel is de tevredenheid van Allah (subhanahu wa ta'ala) te verkrijgen, ik heb geen enkel ander doel hiermee."

YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2018
marokko
casablanca
taxi
gratis
ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?