Artsen in Marokkaanse openbare ziekenhuizen staken vandaag

marokko
4
19 nov '18
De artsen hebben een reeks nieuwe stakingen aangekondigd, te beginnen met vandaag.

De artsen werkzaam in de publieke sector beginnen vanaf vandaag met een reeks protestacties in de verschillende instellingen en ziekenhuisdiensten, behalve de spoedeisende hulp afdeling.

De nationale 24-uurs staking van vandaag zal worden gevolgd door nog eens twee stakingsdagen op donderdag en vrijdag, 22 en 23 november.

Afgezien van het gebrek aan de nodige apparatuur en bekwame vakmensen in openbare ziekenhuizen, eisen de artsen in openbare ziekenhuis o.a. een verhoging van salarissen en vergoedingen. Zij eisen betaling volgens de salarisindex 509, wat gelijk staat aan bijna 15.000 dirham per maand. Momenteel krijgen zij betaald volgens de salarisindex 336 , wat gelijk staat aan 8600 dirham per maand. 

De artsen roepen ook op tot de uitvoering van de overeenkomst van 21 december 2015, waarbij het ministerie van Volksgezondheid heeft toegezegd zich in te zetten voor de verbetering van de financiële voorwaarden van professionals in de sector, met name voor de eerder genoemde verhoging van salarissen en vergoedingen.

De dialoog met het ministerie van het Volksgezondheid is volledig vastgelopen.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
artsen
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?