Restauratie van 4 archeologische vindplaatsen in Marokko

marokko
55
16 jan '19
Volubilis is één van de archeologische vindplaatsen die zal worden gerestaureerd.

Het ministerie van Cultuur en Communicatie heeft aangekondigd dat het is begonnen met de uitvoering van een overeenkomst voor het beschermen van archeologisch erfgoed door de restauratie en versterking van de archeologische vindplaatsen van Lixus, Volubilis, Zilil en Chellah. Het totale kostenplaatje bedraagt 2 miljoen euro.

De overeenkomst maakt deel uit van een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën enerzijds, en het Italiaanse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking en de Italiaanse ambassade in Rabat anderzijds, zei het ministerie dinsdag in een verklaring.

De overeenkomst heeft ook tot doel de capaciteiten van de managers van de culturele afdeling op het gebied van restauratie en behoud van cultureel erfgoed te versterken en een algemeen kader op te stellen, op het niveau van opleiding en projecten.

Daarnaast wil men de voorwaarden voor de ontvangst op deze locaties verbeteren om verschillende categorieën bezoekers, met name studenten en schoolkinderen, aan te trekken en om een archeologisch opgravingsprogramma te starten.

© Redactie 2019
marokko
restauratie
archeologische
vindplaatsen
volubis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?