Afrika Cup U23: Wotte met #JongMarokko uitgeschakeld in kwalificatiereeks

marokko
76
24 mrt '19
Na in Kinshasa met 2-0 het onderspit te hebben gedolven bleek de 1-0 zege in eigen huis van vanavond dus niet genoeg voor doorstroming naar de derde en laatste kwalificatieronde van deze Afrika Cup U23 (2019, gehouden in Egypte).

Het #JongMarokko van de 58-jarige Mark Wotte heeft na vanavond definitief geen uitzicht meer op plaatsing voor de aanstaande Afrika Cup U23, deze editie gehouden in Egypte. Het lukte de beloftenploeg van de Marokkaanse voetbalbond FRMF niet om slagkracht te tonen tijdens de reeds afgelopen return van vanavond in het Stade Moulay Abdellah te Rabat (red. 1-0 zege, Sofiane Kiyine '28). Waar men dus in de heenfase met 2-0 onderuit ging, was de 1-0 zege van zojuist niet genoeg om doorstroming te realiseren naar de derde en tevens laatste kwalificatieronde van dit eindtoernooi. Het zich niet kwalificeren voor de Afrika Cup heeft automatisch als gevolg dat er ook geen startbewijs te verzilveren valt voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Immers, alleen de landen die in de top drie eindigen van de Afrika Cup plaatsen zich voor deze Spelen. 

Statistieken #JongMarokko sinds 2016:
- 36 interlands (vriendschappelijk en officieel)
- 8 overwinningen
- 13 gelijke spelen
- 15 nederlagen
34 doelpunten gemaakt, 39 stuks geïncasseerd

#JongMarokko heeft in die tijdspanne van drie jaar in liefst 10 landen interlands afgewerkt. Het mocht echter helaas niet baten, voor deze lichting U23-internationals houdt het avontuur dan ook vandaag op. 

Basisopstelling #JongMarokko van vanavond (met wijzigingen):
Benabid; Douik (Boussoufiane, '59), Dari, Hammouti, Falouh (El Hankouri, 28'), El Mourabit, Oukhadda, El Ouardi, El Kachati, Kiyine én Khammas.

Photocredit: Arryadia.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mark wotte
jong marokko
frmf
afrika cup
u23
uitschakeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?