Ihattaren hervat groepstraining PSV na conflict met coach Schmidt

sport
0
3 mrt '21
Mohamed Ihattaren heeft woensdag de training bij PSV hervat.

De 19-jarige middenvelder werd zondag om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). Ihattaren had zich volgens trainer Roger Schmidt niet professioneel opgesteld rond de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League.

De selectie van PSV had maandag en dinsdag een vrije dag. Ihattaren was woensdagmiddag in de eerste oefensessie na het conflict met Schmidt weer van de partij en hij deed de gehele training met de groep mee. "De coach heeft aangegeven dat hij vanaf vandaag weer gewoon mee kan trainen. Verder is er niets meer te melden", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Ihattaren, was na het weekeinde boos op PSV en Schmidt. Hij was vooral niet te spreken over het statement dat PSV naar buiten bracht en zei daar met de Eindhovense club over te willen praten.

Contract
"De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen", luidde de verklaring die PSV zondag kort voor het begin van de wedstrijd tegen Ajax publiceerde.

Het was de tweede keer dit seizoen dat Ihattaren en Schmidt botsten. Schmidt liet de Utrechter in september in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op de bank starten omdat Ihattaren op de training niet met de juiste houding op het veld stond.

Toen Ihattaren halverwege december tegen FC Utrecht voor het eerst dit seizoen scoorde, liep hij naar de zijlijn en omhelsde Schmidt. Daarmee leek het goed te zitten tussen de twee.

Ihattaren heeft na dit seizoen nog een contract voor één jaar bij PSV. De gesprekken over verlenging waren eind vorig jaar ingezet. Of er onder Schmidt nog een toekomst voor Ihattaren bij PSV is, moet de komende periode blijken.

© MAROKKO.NL 2021
mohamed ihattaren
psv
roger schmidt
training
conflict
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?