Glasgow Rangers pakt dubbel

sport
0
29 mei '00

GLASGOW - Glasgow Rangers heeft behalve de titel ook de Schotse FA Cup binnengesleept. De formatie van trainer Dick Advocaat won zaterdag de bekerfinale in Hampden Park overtuigend van Aberdeen: 4-0. Rangers pakte ook vorig seizoen de FA Cup. Toen moest aartsrivaal Celtic met 0-1 buigen.

De kampioen had bij rust een 1-0 voorsprong via voormalig Feyenoorder en international Giovanni van Bronckhorst. Rangers rolde Aberdeen in de tweede helft binnen zeven minuten op. Tony Vidmar (47e), Billy Dodds (49e) en Jorg Albertz (51e) waren trefzeker.

Voor Aberdeen-doelman Jim Leighton (42) eindigde de FA Cup al na drie minuten. De voormalige 91-voudige international van Schotland brak zijn kaak na een botsing met Rangers-aanvaller Kanchelskis.

Bron: © NU.nl