Schiphol kan drukte vooralsnog aan

economie
0
27 jul '07
SCHIPHOL - Het belooft voor Schiphol de drukste dag van het jaar te worden, maar vrijdagochtend waren er weinig problemen.

Een woordvoerster van de luchthaven liet weten dat er af en toe wel rijen ontstaan bij de incheckbalies en de paspoortcontrole, maar dat die zich ook wel weer snel oplossen. De incheckbalies hebben een maximale bezetting, aldus de woordvoerster,"En dat gaat prima."

Verder meldt Nu.nl dat ook de Koninklijke Marechaussee heeft extra mensen ingezet. "We hebben het erg druk, vooral bij de afdeling nooddocumenten, met reizigers die zich niet goed hebben voorbereid. Maar we hadden dat verwacht. Dat is altijd op dit soort dagen", aldus een zegsman.

Ook inherent aan de drukte is volgens hem dat er meer aangiftes binnenkomen van diefstal van bijvoorbeeld bagage. De marechausse heeft mensen in burgerkleding rondlopen om een oogje in het zeil te houden.
Schiphol verwerkt vrijdag maar liefst 171.000 reizigers. Dat is flink wat meer dan vorig jaar, toen telde de luchthaven op de drukste dag 165.000 mensen.

De maanden juli en augustus zijn toptijden voor Schiphol. Gemiddeld verwerkt het vliegveld 158.000 passagiers per dag. Ook dat aantal ligt met 8000 hoger dan in 2006. In totaal komen er bijna tien miljoen reizigers op de luchthaven in deze vakantiemaanden.

© MAROKKO.NL 2007
schiphol vliegen juli luchthaven reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?