Jonge vrouwelijke advocaat verdient meer dan mannelijke collega

economie
13
22 aug '07
Vrouwelijke avocaten onder de 30 jaar verdienen meer dan hun mannelijke collega's.

De site Loonwijzer deed in opdracht van het Financieel Dagblad een loonvergelijking, daaruit blijkt dat hoogopgeleide vrouwen onder de 30 jaar meer verdienen dan hun mannelijke collega's, zo meldt het Financieel Dagbald op haar site. Het verschil in uurloon is overigens niet erg groot: vrouwen verdienen gemiddeld euro 15,16 per uur, mannen euro 14,63.

Het verschil kan echter snel groter worden omdat advocaat- stagiairs ongeveer op het zelfde salarisniveau beginnen. De hogere belonging wordt waarschijnlijk verklaard omdat vrouwen vaker sneller afstuderen en met hogere cijfers. Daardoor gaan ze op jongere leeftijd aan het werk, ze komen ook bij grotere kantoren terecht. Die werkervaring is relevant voor het salaris.
 
Van de rechtenstudenten is nu zo'n 63% vrouw, bij de instroom in de beroepsopleiding voor advocaten is dat 60%. Na de 30 jaar ontstaat overigens weer een grote loonkloof. Vrouwelijke advocaten verdienen dan gemiddeld 19,90 euro per uur, tegen mannen die 27,74 euro per uur verdienen.

© MAROKKO.NL 2007
advocatuur salaris loonwijzer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?