• Politie bestormt Franse 'jihaddorp'De Franse autoriteiten zijn dinsdag begonnen met een grote actie in Lunel, een kleine plaats in het zuiden van het land die bekendstaat als een bolwerk van ronselaars voor extremistische netwerken.
  • Amsterdamse tramlijn vervoert dode passagierTramlijn 5 van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB heeft vrijdagmiddag door de stad gereden met een dode passagier aan boord.
  • Aboutaleb herhaalt harde woorden nu in Rotterdamse moskeeAhmed Aboutaleb heeft zich opnieuw sterk uitgelaten over radicalisering in Nederland.
  • Bedelende agenten Marokko voor rechter (video)Het proces tegen twee politieagenten uit Tan-Tan is gisteren begonnen. Zij eisten, of beter gezegd: bedelden, om wat geld bij een Spaanse toerist.
  • Moslims mogen baard laten staan in gevangenis VSIn Amerikaanse gevangenissen mogen beleidsbepalers moslims niet verbieden hun baard te laten staan.
  • Bisschop legt priester zwijgen op na anti-islamtoespraakDe bisschop van Münster heeft een priester zijn preekconsent ontnomen omdat hij maandag een redevoering heeft gehouden bij een Pegida-demonstratie.
  • Leider anti-islamgroep onder vuur om Hitler-fotoEen van de leiders van de Pegida-beweging in Duitsland, die strijdt tegen 'de islamisering van het Westen', is onder vuur komen te liggen, nadat woensdag een foto was opgedoken waar hij te zien is met een Hitler-snor en dezelfde haardracht als de naz
  • Veel belangstelling voor bijeenkomst moslims en jodenDe ontmoeting tussen joden en moslims in Amsterdam heeft zo veel bezoekers getrokken, dat ze dinsdagavond nauwelijks in de zaal van de bibliotheek passen.
14:18
lifestyle
Acteur Nasrdin Dchar en cabaretier Najib Amhali staan eind maart voor het eerst samen op een podium.
12:55
algemeen
In een groot aantal bureaus van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaan woensdag de theorie-examens nieuwe stijl niet door.
12:45
buitenland
Het Israëlische leger heeft woensdag artillerieposten van het Syrische leger bestookt als vergelding voor de raketten die dinsdag neerkwamen op de Golanhoogvlakte.
12:25
algemeen
De politie heeft vrijdag en maandag twee mannen opgepakt voor onder meer het bezit van een automatisch vuurwapen. Dat meldt de politie woensdag.
12:00
buitenland
De aanvallen die de zionisten afgelopen zomer uitvoerde op huizen in Gaza waren in strijd met de oorlogsregels. Dat heeft de Israëlische mensenrechtengroep B'Tselem woensdag gezegd.
11:30
algemeen
Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is woensdag een man omgekomen.
27 Jan 20:15
lifestyle
Dit filmpje bewijst dat het opvoeden van een tweeling zwaar kan zijn als zelf het sluiten van de koelkastdeur een probleem wordt.
27 Jan 15:00
algemeen
Voor velen is rijkdom en macht het einddoel. Anderen streven naar de schoonheid van de islam. Dit bejaard echtpaar gaat voor het tweede.
27 Jan 13:12
economie
Op 16 januari had Marokko 217.000 ton citrus geëxporteerd in tegenstelling tot 300.000 ton op dezelfde datum vorig jaar
27 Jan 12:47
buitenland
Frankrijk heeft er dinsdag bij de lidstaten van de Europese Unie op aangedrongen de strijd aan te binden met de financiering van terreur. Parijs heeft voorgesteld maatregelen te treffen die transacties transparanter moeten maken.
27 Jan 12:12
buitenland
Drie vermoedelijke terroristen zijn maandagavond in de buurt van de Belgische stad Kortrijk opgepakt.
27 Jan 11:19
algemeen
Facebook heeft dinsdagochtend ongeveer vijftig minuten stilgelegen door een storing.
27 Jan 11:07
lifestyle
Dat kinderen met een sterke eigen mening op latere leeftijd voor problemen kunnen zorgen is een feit. Maar als ze nog klein zijn is het genieten geblazen.
27 Jan 10:46
buitenland
De voormalige Cubaanse leider Fidel Castro heeft eindelijk de stilte doorbroken en zich uitgesproken over de beslissing van Cuba om de betrekkingen met de Verenigde Staten te herstellen.
27 Jan 10:35
buitenland
De Franse autoriteiten zijn dinsdag begonnen met een grote actie in Lunel, een kleine plaats in het zuiden van het land die bekendstaat als een bolwerk van ronselaars voor extremistische netwerken.
26 Jan 23:00
buitenland
De Marokkaanse autoriteiten hebben een Algerijn opgepakt die vermoedelijk betrekkingen onderhoudt met de extremistische beweging Jund al-Khilafa (Soldaten van het Kalifaat).
26 Jan 22:30
algemeen
Tramlijn 5 van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB heeft vrijdagmiddag door de stad gereden met een dode passagier aan boord.
26 Jan 21:53
buitenland
Een Turkse rechtbank heeft zondagavond de autoriteiten opdracht gegeven de toegang tot Facebook-pagina's waarop de profeet Mohammed (vzmh) wordt beledigd te blokkeren.
26 Jan 10:07
algemeen
Maandagmorgen: even de werkweek goed beginnen met een beetje Marokkaanse geschiedenis.
25 Jan 23:14
algemeen
Masjid Nabawi, oftewel de moskee van profeet Mohammed (vzmh), in Medina is voor moslims de op één na belangrijkste moskee ter wereld.
25 Jan 22:20
buitenland
De grootste Canadese krant the Star peinst er niet over om spotprenten over de profeet Mohammed (vzmh) te publiceren.
25 Jan 22:00
algemeen
De man die zondag in Groningen werd doodgeschoten door de politie heeft geen jihadistische kreten geroepen.
25 Jan 21:30
algemeen
Ahmed Aboutaleb heeft zich opnieuw sterk uitgelaten over radicalisering in Nederland.
25 Jan 20:49
algemeen
Stadsbusbedrijf Mdina Bus in Casablanca test momenteel WiFi-verbinding in een aantal bussen.
25 Jan 20:45
buitenland
De politie in Atlanta heeft zaterdag de passagiers van twee vliegtuigen geëvacueerd na een 'geloofwaardige' bomdreiging. Explosievenexperts en politiehonden hebben de toestellen doorzocht. Er zijn geen explosieven gevonden, lieten de luchtvaartautoriteiten weten.
25 Jan 20:30
algemeen
Nederland telt 1,3 miljoen mensen die veel moeite hebben om deze zin te lezen. Ze zijn geen analfabeet, maar zijn laaggeletterd.

Populaire tags
frankrijk
charlie hebdo
is
terrorisme
amerika
facebook
israël
lezen
twitter
vliegtuigen
islam
marokkanen
zionisten
moord
syrië
amsterdam
palestina
arabische lente
geert wilders
islamitische staat
racisme
den haag
discriminatie
casablanca
mohammed vi