Shoarmatent dupe van herhaling SBS

algemeen
0
27 aug '03

Uitbater George Bekhit (46) van het Leidse shoarmarestaurant Jerusalem is zwaar gedupeerd door de met herhalingen volgepropte zomerprogrammering van SBS 6.

De van oorsprong Egyptenaar 'schitterde' afgelopen donderdag in het programma De Smaakpolitie, dat hygiënische misstanden in de horeca aan de kaak stelt. De exploitant kreeg er voor het oog van de camera flink van langs. Zijn zaak aan de Nieuwe Rijn oogde vies, de koelingen deugden niet en de vloeren waren smerig.

Bekhit is woedend: "Dit programma is al in maart uitgezonden. Ik was zo geschrokken van de kritiek dat ik de hele tent rigoureus heb opgeknapt. Zo liggen er nieuwe vloeren en werk ik met nieuwe apparatuur. Alles is spic en span. En dan word ik nu te kijk gezet op oude beelden."

Een woordvoerster van het televisiestation meldt in een eerste reactie dat Bekhit 'groot gelijk heeft'. "De bedoeling van Smaakpolitie is dat de hygiëne na ons bezoek verbetert. Het is zuur als de eigenaar nogmaals negatieve publiciteit krijgt terwijl de boel is opgeknapt." De programmaleiding beziet of ze bij herhalingen voortaan kan vermelden dat de oude beelden inmiddels achterhaald kunnen zijn. "Want deze shoarmaverkoper zal niet de enige zijn die dit is overkomen."

Intussen zit uitbater Bekhit met de gebakken peren. In zijn kraakheldere restaurant, dat vorig jaar nog tweede werd bij een landelijke test van broodjes shoarma, zakte de klandizie na de herhaling van vorige week volledig in. "Vrijdag is normaal gesproken een topdag, nu draaide ik slechts 200 euro omzet."

Bron: © De Telegraaf

© MAROKKO.NL 2003