'GSM doodt meer dan gedacht'

algemeen
17
31 mrt '08
De gsm doodt mogelijk veel meer mensen dan sigaretten of asbest.

Dat zegt dr. Vini Khurana, een veel geprezen kanker-expert, aldus de Telegraaf. Volgens Khurana moet je zo min mogelijk bellen met een gsm. Regeringen zouden limieten moeten stellen aan de straling die mobieltjes afgeven.

In de tien jaar dat het aantal gsm's explosief is gestegen, verdubbelde ook het aantal hersentumoren, aldus de expert tegen The Independent.

Kanker ontwikkelt zich erg langzaam in de hersenen, soms duurt het wel tien jaar voordat het zich openbaart.

De eerdere studies zijn gebaseerd op gsm-gebruikers die pas een paar jaar belden en zijn dus niet betrouwbaar, aldus Khurana in de krant.

De Franse overheid waarschuwde al eerder dat kinderen niet veel mobiel moeten bellen. Ook de Duitse overheid is kritisch, schrijft de Engelse krant.

Neurochirurg Professor Khurana heeft in 16 jaar 14 prijzen in de wacht gesleept met zijn kankeronderzoek. Drie miljard mensen op de wereld hebben een mobieltje.

De gsm-makers hebben al gezegd dat Khurana alleen staat in zijn conclusies. De wereldgezondheidsorganisatie WHO zou juist hebben geschreven dat er geen aantoonbare schade ontstaat als je met een mobieltje belt.

© MAROKKO.NL 2008
gsm
mobiel
dood
dr. vini khurana
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi