Man schiet dochter dood voor aanwezigheid op Facebook

buitenland
105
31 mrt '08
Een Saoedische vrouw heeft haar aanwezigheid op Facebook met haar leven moeten bekopen.

 Ze werd in elkaar geslagen en vervolgens doodgeschoten door haar eigen vader omdat ze via het internet sprak met een man die ze via de sociale netwerksite leren kennen had.

De kwestie wordt aangehaald op de Arabische website Al-Arabiya.net om de discussie over dergelijke 'datingsites' open te breken. "Een vrijgeleide voor lustgevoelens waar best tegen opgetreden wordt om sociale 'onvrede' tegen te gaan", noemt onder meer een Saoedische predikant Facebook en consoorten. "De vrouwen plaatsen er sexy foto's van zichzelf en gedragen zich slecht." En inderdaad, de Saoedische jeugd lijkt steeds meer de weg naar flirtende internetgesprekjes te vinden. Maar of dat zo'n slechte zaak is?

Een 27-jarige Saoedische Facebook-gebruikster, die om evidente redenen anoniem wenst te blijven, vindt alvast van niet. "We leiden hier meer een virtueel leven dan een echt bestaan. Ik ken genoeg meisjes die online romances beleven met mannen die ze nog nooit van hun leven in het echt gezien hebben. Maar we gebruiken Facebook ook om interessante discussies te houden over vrouwen- en mensenrechten. Of om te protesteren tegen de opsluiting van een blogger, iets wat we op straat niet kunnen doen."

Syrië is totnogtoe het enige Arabische land dat de toegang tot Facebook geblokkeerd heeft, aldus Hln.be.

© MAROKKO.NL 2008
facebook moord netwerksite
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?