Outlandish verovert Europa

algemeen
0
31 aug '03

De Deense muziekformatie Outlandish is in Duitsland de hit van de afgelopen zomer. Hun cover van het nummer "Aicha" (eerder gezongen door Khaled) stond daar binnen vijf weken al op nummer 1. In Duitsland zijn er al meer dan 300.000 singles verkocht en de single doet het ook goed in Zwitzerland, Oostenrijk en Nederland.

Outlandish is geen typische Deense rap groep. De drie leden van de groep hebben elk een andere achtegrond: Isam Bachiri FOTO is afkomstig uit Marokko, Waquas Quadri uit Pakistan en Lenny Martinez uit Honduras. Het drietal groeide op in Brondby Strand, een multiculturele buitenwijk van Kopenhagen. Zo divers als de achtergronden zijn, zo breed is ook de sound van Outlandish: ze maken hiphop met invloeden die overal vandaan komen.

Het is even wennen, want de stijlen van deze groep zijn liedje voor liedje anders: Arabische pop, Indiase soundtracks en Latijnsamerikaanse ritmes zijn maar een paar mogelijkheden. Daarnaast manoeuvreert Outlandish handig tussen talen, dialecten en stemmingen. Ben je daar eenmaal aan gewend dan voel je de creatieve energie van het trio op hun avontuurlijke album. Daar worden onderwerpen als het familiegebeuren, spiritualiteit en politieke issues, maar ook universele thema’s als liefde, haar en vertrouwen niet geschuwd.

Bron: © Maghreb.NL/ Planet Internet

© MAROKKO.NL 2003