16e Internationale El Hizjra Festival

algemeen
0
3 sep '03

Van maandag 22 september tot en met zaterdag 27 september vindt het 16e Internationale El Hizjra Festival plaats.

Het Internationale El Hizjra Festival dat sinds 1987 jaarlijks plaats vindt, biedt een kennismaking met het werk en de visie van gerenommeerde schrijvers, dichters, denkers en kunstenaars uit Arabische landen die de ontwikkeling voorstaan van een democratische en humane samenleving met gelijke rechten voor vrouwen en minderheden.

El Hizjra dat in het Arabisch 'vertrekken' of 'migratie' betekent, staat symbool voor een veranderende samenleving, waarin een groot aantal mensen uit Arabische landen hun plaats innemen.

Kennis van de Arabische kunst en cultuur en een meer genuanceerd beeld van het Arabisch en Islamitisch gedachtegoed bevordert de verstandhoudingen tussen Marokkaanse, Arabische en andere Nederlanders.

In het verleden heeft de Arabische cultuur een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Westeuropa. Ook nu leidt kennis van deze cultuur in meerdere opzichten tot een verrijking.

Vanuit deze visie is in 1987 stichting El Hizjra opgericht. El Hizjra heeft als motto: Brug tussen twee culturen en De Aarde is mijn vaderland, de Menselijkheid mijn familie (van de Libanese schrijver en mysticus Gibran Khalil Gibran).

maandag 22 tot en met zaterdag 27 september 2003

© MAROKKO.NL 2003