Werkstraf jongerenwerker voor reactie op Fitna

algemeen
66
8 apr '08
De jongerenmedewerker werd aangehouden en moest drie nachten in de cel doorbrengen.

Hij volgt een mbo-opleiding en werkt als jongerenwerker in Amsterdam. Toch werd deze beleefde 19-jarige jongen van Marokkaanse afkomst met een blanco strafblad dinsdag veroordeeld voor zijn reactie op de film Fitna, aldus Volkskrant.nl.

De zaterdag na de internetpremière werden A. en een minderjarige vriend gezien in de Utrechtse flatwijk Overvecht met een jerrycan met benzine in de hand, kijkend in auto’s. Zij spoten tevens de kreet ‘Fuck Wilders’ op een muur. A. werd aangehouden en moest drie nachten in de cel doorbrengen.

Zijn advocaat Boon benadrukte dat de leus ‘Fuck Wilders’ tot de vrijheid van meningsuiting moet worden gerekend. Volgens Boon probeerde A. juist zijn kameraad in toom te houden en had hijzelf geen kwade bedoelingen.

Volgens de officier van justitie is wat hij gedaan heeft ‘op zich niet zo schokkend, maar de context maakt het anders’. ‘Iedereen verwachtte een reactie na de lancering van Fitna. En in de Rivierenwijk gingen twee auto’s in de brand.’

Vanwege deze context, en omdat A. ‘als jongerenwerker het goede voorbeeld moet geven’, eiste zij drie weken voorwaardelijke celstraf en een werkstraf. De rechter nam de eis over. ‘De tekst zal me een worst wezen, maar er is wel een muur beschadigd. Bewezen is ook dat jullie misschien wel auto’s in brand wilden steken.’

© MAROKKO.NL 2008
utrecht marokkaan geert wilders fitna overvecht boon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi