''Paul de leeuw is een vieze pedofiel''

algemeen
0
8 apr '08
Een jaar geleden werd ook een versie van de sketch geplaatst door een Nederlandse gebruiker

Een oude sketch van Paul de Leeuw, waarin hij een jongetje betast terwijl hij een liedje zingt, roept heftige reacties op bij honderden gebruikers van de website YouTube. Volgens hen is Paul de Leeuw een ‘vieze pedofiel’. ‘Damn Dutchies.’

‘Waarom wordt dat kind niet gered uit de handen van die pedofiel’, ‘Dit is gebruikelijk in Nederland, ze laten hun kinderen zingen op tv, als voer voor dikke pedofielen’, ‘Herinner me eraan dat ik nooit kinderen in Nederland laat opgroeien’ en ‘Ga dood, pedofiele klootzak’. Een greep uit de reacties van Amerikaanse gebruikers op het filmpje dat een maand geleden is geplaatst door een New Yorkse gebruiker, tevens eigenaar van een ‘website voor volwassenen’. 'Creepy pedophile singer Paul de Leeuw'

Een jaar geleden werd ook een versie van de sketch geplaatst door een Nederlandse gebruiker. De reacties waren hier van andere aard: ‘Paul Paul Paul toch, hij is zoooo grappig’, ‘Dat is lang geleden’ en ‘Hij blijft leuk’. Zij wisten waarschijnlijk wel dat de sketch onderdeel was van het ‘taboedoorbrekende’ programma ‘De Schreeuw van de Leeuw’, dat van 1990 tot 1994 liep, aldus Volkskrant.nl.

Het zingende jongetje is Kees Groenteman, familie van programmamaakster Hanneke Groenteman. In 1992 zorgde een ander optreden van hem in de show ook al eens voor controverse. De 6-jarige Keesje zong toen zo vals dat Paul de Leeuw hem halverwege zijn optreden onderbrak en hem de huid volschold. Hij wilde hiermee de miniplaybackshow op de hak nemen.
Veel kijkers hadden dat niet door en vele boze brieven volgden, wat erin resulteerde dat hij de situatie in het jeugdjournaal moest uitleggen. Misschien moet hij vijftien jaar na dato nogmaals zijn bedoeling uitleggen aan de Amerikaanse YouTubers.

© MAROKKO.NL 2008
paul de leeuw youtube pedofiel kees groenteman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi