''Je bent beter af zonder een BH''

algemeen
0
10 apr '08
Het dragen van een BH op een jonge leeftijd kan voor hangborsten zorgen.

Tienermeisjes zijn gewaarschuwd door een professor aan de Universiteit van Lund. Op een jonge leeftijd dragen van een BH kan voor hangborsten zorgen. Ook mag een BH niet te strak zitten. Hierdoor zouden de natuurlijke bewegingen van de boezem beperkt worden waardoor het weefstel zwakker wordt. Hierdoor gaan de borsten hangen.

Volgens de Göran Samsioe. die verbonden is aan de afdeling gyneacologie helpen de dagelijkse natuurlijke bewegingen de borsten om het weefsel te ontwikkelen dat net onder de huid zit en de borsten ondersteunt.

Als tienermeisjes te vroeg een BH beginnen te dragen beperken zij de bewegingsvrijheid waardoor die weefstel niet genoeg ontwikkeld kan worden.

Volgens de professor wordt hij gesteund door een Frans onderzoek die heeft uitgewezen dat bij jonge vrouwen tussen de 18 en 25 jaar, die wel een BH dragen, de afstand tussen de tepels en de grond kleiner is.

De BH zorgt er dus volgens Samsine ervoor dat de tepels een beetje gaan zakken. Ook zakten de borsten lager door van de vrouwen die een BH droegen. Bij tienermeisjes leeft ook vaak de verkeerde idee dat een BH dragen moet, hoewel dat helemaal niet het geval is.

Echter ook de professor beseft dat bij een grote boezem de vrouwen geen keuze hebben omdat anders ook het ondersteunende weefstel kan uitrekken, waardoor de borsten gaan hangen.

Hij wijst er ook op dat de BH pas 100 jaar oud is en dat heel wat jonge meisjes onder druk staan door de mode-industrie. Volgens de professor wordt een BH louter nog gezien in een seksuele context. Volgens de Samsine is er medisch dan ook geen enkel reden waarom jonge vrouwen een BH zouden moeten dragen.

© MAROKKO.NL 2008
tienermeisjes
bh
hangborsten
jonge leeftijd

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi