Gegijzelde man ontsnapt via dak

algemeen
0
11 apr '08
Een verwarde man die donderdagavond door een arrestatieteam van een dak in Rotterdam is gehaald, lijkt ontsnapt te zijn aan gijzelnemers

Een verwarde man die donderdagavond door een arrestatieteam van een dak in Rotterdam is gehaald, lijkt eerder op de dag te zijn ontsnapt uit de handen van gijzelnemers. De man verklaarde dat kort na zijn aanhouding tegen de politie, maar die vond aanvankelijk geen aanwijzingen dat het verhaal klopte. In de derde woning die werd doorzocht werden uiteindelijk toch aanwijzingen gevonden dat het verhaal klopt, zegt een woordvoerder van de politie. De politie trof de man rond 14.30 uur aan in een dakgoot aan de Beukelsweg nadat een vrouw op straat de man zag zitten. De straat werd deels afgezet. Ongeveer vier uur later werd de man naar beneden gehaald door de politie. 

De man verklaarde tegen zijn zin te zijn vastgehouden in een woning vier blokken verderop. Hij zou via het raam naar het dak zijn gevlucht. Op de Beukelsweg ging hij een huis binnen door een raam te breken. De deur bleek op slot te zitten waardoor hij niet naar buiten kon. Hij ging opnieuw het dak op.

De politie doorzocht op aanwijzingen van de man, die niet meer precies wist waar hij zou zijn gegijzeld, verschillende woningen. In de derde woning stuitte de politie op aanwijzingen dat het verhaal mogelijk klopt. Wat er precies is gevonden kan de politie niet zeggen. Rond 21.30 uur was de huiszoeking nog niet voltooid. 

De man wordt vermoedelijk de hele avond nog gehoord over de situatie. Volgens de politie is hij lichamelijk in orde, maar komt hij verward over.
Zijn identiteit is niet bekend omdat hij zich niet kan identificeren. Hij spreekt meerdere talen maar of hij ook Nederlands spreekt is bij de zegsvrouw niet bekend.  

© MAROKKO.NL 2008
gijzeling
rotterdam
ontsnapping
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi