PSV is Europees uitgevoetbald

0
11 apr '08
PSV heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Fiorentina, dat een klasse beter was dan de thuisploeg.

Met name de offensieve onmacht van de Eindhovenaren was schrijnend. PSV begon sterk aan de wedstrijd en kwam enkele malen goed door via Otman Bakkal en Balasz Dzsudzsak. Beide buitenspelers hadden echter moeite met de eindpass, waardoor er geen grote kansen ontstonden. Danny Koevermans was met een harde knal van afstand nog wel dichtbij. Fiorentina was gevaarlijk via een kopbal van Giampaolo Pazzini.

De mannen van Vergoossen hadden het duel echter onder controle en stevenden af op de gewenste 0-0 ruststand. Zeven minuten voor de rust was het echter Adrian Mutu die dat feestje niet door liet gaan. De uitblinker aan Italiaanse zijde schoot een vrije trap van ruim 25 meter snoeihard achter de kansloze Gomes.

Na rust bleek maar weer eens dat PSV erg veel moeite heeft wanneer zij het spel moeten maken. Met de inspiratieloos voetballende Jason Culina achter de spitsen werd het nauwelijks gevaarlijk, ondanks het inbrengen van Danko Lazovic. PSV, toch al jaren ongenaakbaar in de Eredivisie, legde een zeer matige pot voetbal op de mat.

Het kwam dan ook niet als een verrassing dat Fiorentina het duel acht minuten na rust op slot gooide. De bal kwam via het lichaam van Gomes voor de voeten van Mutu, die vervolgens koel bleef en hard binnenschoot. Ook na die treffer bleef Fiorentina aanvallend de betere partij. Riccardo Montolivo was dichtbij een treffer met een prachtig schot, terwijl Gomes zich niet veel later tot het uiterste moest strekken om een lob op de lat te duwen.

PSV probeerde langzaam maar zeker van zich af te bijten. Lazovic kreeg zelfs de opgelegde kans op de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar de Serviër bleek eens te meer geen killer en schoot hoog over. Koevermans maaide in kansrijke positie over de bal heen. Een kwartier voor tijd leek het alsnog spannend gemaakt te worden. Na een duwfouw van Tomás Ujfalusi kreeg de Eindhovense ploeg een strafschop. Timmy Simons schoot echter slap in waardoor Sebastien Frey zonder moeite redding kon brengen.

Door de overwinning van Fiorentina is het Europese seizoen van PSV ten einde. De Italiaanse subtopper bekert door naar de halve finales.