Moeder laat kind verhongeren

buitenland
37
11 apr '08
De moeder verklaarde dat ze het kind van honger had laten omkomen.

Een 36-jarige moeder uit Angleur (bij Luik) is vrijdag aangehouden op verdenking van het niet geven van zorg en voeding aan haar zoontje van 21 maanden, met de dood tot gevolg maar zonder het oogmerk om te doden. Ze werd overgebracht naar de gevangenis van Lantin, aldus Demorgen.be.

De vrouw stelde de dood van de peuter dinsdagochtend vast, toen hij levenloos in zijn parkje zat. Ze bedekte het lichaampje en plaatste het op een zetel om het aan het zicht van haar 3-jarig zoontje te onttrekken, die aan het ontbijten was.

Op aanraden van een vriendin wachtte de moeder vervolgens twee uur om de hulpdiensten te verwittigen. Die stelden vast dat het kind ondervoed was en slechts 6,350 kilo woog. Een autopsie bracht donderdag aan het licht dat het lichaam van het kind geen vet bevatte.


De moeder verklaarde dat ze het kind van honger had laten omkomen omdat het niet gewenst was en ze zich in de steek gelaten voelde, aangezien haar partner in het buitenland werkt. De moeder, een alcoholiste, werd 4 uur lang verhoord door de onderzoekers van de gerechtelijke brigade van Luik en daarna bij onderzoeksrechter Dominique Lizin voorgeleid.

De vrouw riskeert een gevangenisstraf van 10 tot 17 jaar. Naast haar 3-jarige zoontje, heeft ze ook nog twee andere zonen, die door het gerecht geplaatst zijn. Het onderzoek wordt voortgezet.

© MAROKKO.NL 2008
moeder angleur luik belgie kind
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi